Onmisbare Eerste Hulp Artikelen voor Baby’s

Onmisbare Eerste Hulp Artikelen voor Baby's

Inhoudsopgave artikel

Als ouder wil je er zeker van zijn dat je baby altijd veilig en gezond is. Maar soms kunnen onverwachte situaties zich voordoen wanneer je het niet verwacht. Daarom is het van cruciaal belang om de juiste EHBO artikelen voor baby’s in huis te hebben.

Deze onmisbare eerste hulp artikelen voor baby’s en babyveiligheid artikelen kunnen levensreddend zijn in noodsituaties. We hebben een overzicht samengesteld van essentiële EHBO artikelen die je in je Eerste Hulp kit voor baby’s moet hebben en belangrijke EHBO tips voor ouders, zodat je altijd snel en effectief kunt handelen.

Lees verder om te ontdekken welke EHBO artikelen voor baby’s en babyveiligheid producten onmisbaar zijn en je baby veilig en gezond houden.

EHBO Artikelen voor Baby’s

Als ouder wil je er alles aan doen om je baby veilig te houden en voorbereid te zijn op noodsituaties. Het is dan ook essentieel om te beschikken over een goede EHBO-kit met de juiste artikelen. Hieronder vind je een overzicht van de onmisbare eerste hulp artikelen voor baby’s, die je altijd bij de hand moet hebben.

Eerste Hulp kit voor baby’s

Een goede eerste hulp kit voor baby’s bevat onder andere:

 • Steriele gaasjes
 • Verband
 • Een thermometer
 • Pincet
 • Een schaar
 • Latex handschoenen
 • Een antiseptische spray of crème
 • Een EHBO-handleiding

Met deze artikelen bij de hand ben je altijd voorbereid op kleine verwondingen of ongelukjes van je baby.

EHBO-artikelen voor ouders

Naast de artikelen in de eerste hulp kit is het ook belangrijk om te beschikken over andere EHBO-artikelen voor ouders zoals:

 • Een neusreiniger om slijm uit de neus te verwijderen
 • Een baby-veiligheidsbril in het geval van blootstelling aan chemicaliën
 • Een tekentang om teken te verwijderen
 • Vingerverband om vingers van je baby te beschermen

Met deze artikelen weet je zeker dat je altijd voorbereid bent op noodgevallen en kun je snel en adequaat handelen.

Veiligheid in Huis

Baby’s zijn van nature nieuwsgierig en willen graag alles ontdekken. Dat kan echter leiden tot onbedoelde verwondingen. Het is daarom essentieel om je huis babyveilig te maken. Er zijn veel babyveiligheid artikelen en veiligheidsapparaten die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je baby zich veilig voelt en dat jij als ouder gerust kunt zijn.

 • Een traphekje: om te voorkomen dat je baby de trap op en af gaat en valt.
 • Stopcontactbeschermers: om te voorkomen dat je baby zijn vingers of objecten in het stopcontact steekt.
 • Kast- en ladedeur-sluitingen: om te voorkomen dat je baby zich kan bezeren aan gevaarlijke voorwerpen zoals medicijnen, schoonmaakmiddelen en scharen.
 • Hoekbeschermers: geplaatst op scherpe hoeken van meubels kunnen ze voorkomen dat je baby zich bezeerd wanneer hij valt.
 • Veiligheidshekjes: om je baby weg te houden van gevaarlijke plekken zoals de keuken, badkamer of een open haard.

Vergeet niet om deze veiligheidsartikelen te controleren op slijtage en af en toe te vervangen. Zo zorg je ervoor dat ze goed blijven functioneren en blijft je huis babyveilig.

Eerste Hulp bij Verslikking

Verslikking kan levensbedreigend zijn voor baby’s. Het is belangrijk om te weten hoe je snel en veilig kunt handelen in geval van een verslikking. Zorg ervoor dat je altijd de juiste EHBO artikelen bij de hand hebt om je baby te helpen in noodsituaties. Hier zijn enkele Baby EHBO benodigdheden die je moet hebben:

 • Een baby Heimlich-reddingsset
 • Een pincet om vreemde voorwerpen uit de mond te verwijderen
 • Een soft-tip neuszuiger om slijm uit de mond, neus of keel te verwijderen

Wanneer je baby zich verslikt, is het belangrijk om rustig te blijven. Haal het vreemde voorwerp uit de mond van je baby als je het ziet. Als je het niet ziet en je baby kan niet hoesten, kan de baby versneld worden om het vreemde voorwerp uit te spugen. Als dit niet werkt, probeer dan de baby te helpen met de baby Heimlich-reddingsset. Als de situatie ernstig is, bel dan onmiddellijk een ambulance.

“Als ouder kan het verontrustend zijn om te denken aan noodsituaties. Maar als je voorbereid bent, kun je snel en effectief reageren op noodsituaties.”

Onthoud dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Zorg ervoor dat je alle EHBO tips voor baby’s kent en alle Babyveiligheid artikelen hebt om te garanderen dat je baby veilig en gezond blijft.

EHBO bij Verbranding en Brandwonden

Brandwonden kunnen bij baby’s ernstige schade veroorzaken en directe medische behandeling vereisen. Als ouder is het belangrijk om te weten welke EHBO-artikelen je moet hebben om eerste hulp te kunnen verlenen bij verbranding.

Als eerste stap, beoordeel de ernst van de brandwond. Als de brandwond klein is, koel dan het getroffen gebied gedurende ten minste vijftien minuten af met lauw water. Gebruik een EHBO-zalf die geschikt is voor baby’s om het gebied te beschermen en de genezing te bevorderen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als de brandwond ernstig is.

Essentiële EHBO-artikelen voor brandwonden zijn onder andere EHBO-zalf, verband, steriele gauze en plastic folie. Vergeet niet om een paar steriele handschoenen in je EHBO-kit te hebben om kruisbesmetting te voorkomen.

Bovendien, leer belangrijke EHBO tips om brandwonden te voorkomen bij baby’s, zoals het testen van de temperatuur van badwater of voedsel voordat je het aan je baby geeft om te voorkomen dat hij of zij zich verbrandt.

Door te weten hoe je brandwonden kunt behandelen bij baby’s en welke EHBO artikelen je daarvoor moet gebruiken, ben je altijd voorbereid om snel en adequaat te handelen in het geval van een noodsituatie.

EHBO bij Verwondingen

Baby’s kunnen tijdens het spelen kleine verwondingen oplopen, zoals snijwonden, schaafwonden en blauwe plekken. Het is belangrijk om de juiste EHBO-artikelen te hebben om de pijn van je baby te verlichten en de genezing te bevorderen.

Zorg ervoor dat je EHBO-koffer voor baby’s altijd goed gevuld is met de juiste EHBO artikelen, zoals steriele gaasjes, pleisters, ontsmettingsmiddelen en verbandmiddelen.

Bij kleine verwondingen kun je je baby troosten met een koud kompres, dit kan gemaakt worden met ijs of een koude handdoek. Als de pijn aanhoudt, kan er een pijnstiller worden toegediend, raadpleeg in geval van twijfel een arts.

Reanimatie bij Baby’s

Zelfs de gedachte aan reanimatie bij baby’s kan angstaanjagend zijn. Toch kan het noodzakelijk zijn om onmiddellijk te handelen in een levensbedreigende situatie. Bij een baby kan een gebrek aan zuurstof leiden tot ernstige hersenschade of zelfs overlijden. Kennis van baby EHBO is daarom van levensbelang.

Maar wat is reanimatie bij baby’s precies en welke EHBO artikelen zijn hierbij belangrijk? Het is allereerst van belang om rustig te blijven en de baby op een harde ondergrond te leggen. Vervolgens dien je de luchtweg vrij te maken door de kin omhoog te tillen terwijl je het voorhoofd voorzichtig naar achteren kantelt. Let op dat je geen druk uitoefent op de nek of keel van de baby.

Als de baby niet ademt, start dan met reanimeren door middel van borstcompressies en beademing. Hiervoor heb je een aantal EHBO artikelen nodig, waaronder een beademingsmasker en een Kinder BLS-set. Zorg ervoor dat je deze artikelen altijd bij de hand hebt en weet hoe je ze op de juiste manier kunt gebruiken.

Als een baby weer ademt, is het nog steeds van belang om medische hulp in te schakelen en de baby goed in de gaten te blijven houden. Bel direct het alarmnummer en volg de instructies van de hulpverlener op.

Bij het uitvoeren van reanimatie bij baby’s is het van groot belang dat je rustig blijft en weet wat je doet. Vertrouwen opgebouwd door EHBO-oefeningen kan in noodsituaties het verschil maken en zelfs het leven van een baby redden.

EHBO artikelen voor baby's

Allergische Reacties en Anafylaxie

Baby’s kunnen allergische reacties ervaren die ernstig kunnen zijn. In geval van allergieën is het belangrijk om snel en effectief te handelen. Een aantal EHBO artikelen voor baby’s kunnen helpen om de symptomen van allergische reacties en anafylaxie te verlichten en zelfs levens redden.

De volgende Baby EHBO benodigdheden zijn essentieel om te reageren op allergische reacties:

 • Een adrenaline auto-injector – dit is een levensreddend apparaat dat gebruikt kan worden bij anafylaxie. Het bevat een dosis adrenaline om de symptomen van een allergische reactie te verlichten. Het is belangrijk om te weten hoe de adrenaline auto-injector gebruikt moet worden, voordat de allergische reactie optreedt.
 • Antihistaminica – deze medicijnen kunnen worden gebruikt om de symptomen van allergische reacties te verminderen. De medicatie moet worden voorgeschreven door een arts en moet bij de hand worden gehouden als een baby eerder allergische reacties heeft gehad.
 • Zuurstof – een zuurstofmasker kan helpen om de ademhaling te ondersteunen als een baby ademhalingsproblemen ervaart door een allergische reactie.

Naast het hebben van de juiste EHBO artikelen, is het belangrijk om te weten hoe je je baby kunt beschermen tegen allergenen. Veelvoorkomende allergenen bij baby’s zijn onder andere pinda’s, melk, eieren en gluten.

Om allergische reacties bij baby’s te voorkomen, is het belangrijk om voedingsmiddelen die potentieel allergische reacties kunnen veroorzaken, te vermijden. Bovendien is het belangrijk om de huid van een baby schoon en gehydrateerd te houden, omdat droge huid kan leiden tot allergische reacties.

Het is van vitaal belang om te weten wat te doen in geval van een allergische reactie bij een baby. Door de juiste EHBO artikelen en kennis te hebben, kan je snel en effectief handelen om de symptomen van allergieën te verlichten en het leven van je baby te redden.

EHBO bij Koorts en Krampjes

Als ouder wil je natuurlijk dat je baby zich altijd goed voelt, maar koorts en krampjes kunnen dit soms in de weg staan. Gelukkig zijn er EHBO artikelen die je kunt gebruiken om je baby te helpen als hij of zij koorts heeft of last heeft van krampjes. Het is belangrijk om te weten welke EHBO artikelen je nodig hebt, hoe je koorts moet meten en hoe je eerste hulp kunt verlenen bij krampjes.

EHBO Artikelen voor Baby’s

Voordat je eerste hulp kunt verlenen bij koorts en krampjes, moet je de juiste EHBO artikelen in huis hebben. Een digitale thermometer is onmisbaar om de temperatuur van je baby op te nemen. Voor krampjes kan een warmtekussen verlichting bieden. Verder is het handig om een koortswerend middel en pijnstiller in huis te hebben. Zorg er wel voor dat je altijd het juiste middel gebruikt en de instructies op de verpakking volgt.

Eerste Hulp bij Koorts

Als je merkt dat je baby een verhoogde temperatuur heeft, is het belangrijk om koorts te meten. Naast het gebruik van een thermometer, kun je ook de temperatuur van je baby voelen door met je hand op het voorhoofd te voelen. Als je baby koorts heeft, is het belangrijk om hem of haar koel te houden. Een licht katoenen kleertjes en lauwwarm water kunnen hierbij helpen. Geef je baby daarnaast voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Raadpleeg altijd je huisarts als de koorts te hoog is of als het langer dan een paar dagen aanhoudt.

Eerste Hulp bij Krampjes

Het is normaal dat baby’s last hebben van krampjes, maar het kan voor zowel de baby als de ouders erg vervelend zijn. Als je baby last heeft van krampjes, kun je een warmtekussen gebruiken of je baby in een warm badje doen. Zorg er daarnaast voor dat je baby voldoende beweging krijgt en houdt hem of haar warm met lichte katoenen kleding. Als de krampjes aanhouden of erg hevig zijn, is het belangrijk om medische hulp in te roepen.

EHBO bij Vergiftiging

EHBO artikelen voor baby's

Je baby kan per ongeluk giftige stoffen binnenkrijgen. Als ouder is het belangrijk om te weten welke EHBO benodigdheden je moet hebben om snel te handelen bij vergiftiging. Het hebben van de juiste producten, zoals actieve kool, is van vitaal belang om je baby te kunnen helpen.

Het voorkomen van vergiftiging is de beste optie. Zorg ervoor dat de medicijnen en huishoudelijke schoonmaakartikelen veilig en buiten het bereik van je baby worden opgeborgen. Het gebruik van kindveilige sluitingen op kasten kan helpen om je baby te beschermen.

Als je denkt dat je baby een giftige stof heeft binnengekregen, bel dan meteen het alarmnummer en zoek indien nodig medische hulp. In tussentijd geef je je baby actieve kool om de opname van de giftige stof te verminderen.

Onthoud goed dat het belangrijk is om in geval van vergiftiging snel te handelen. Door de juiste EHBO-artikelen voor baby’s bij de hand te hebben en de nodige EHBO tips te kennen, kun je de gevolgen van vergiftiging minimaliseren.

EHBO bij Verstikking

Verstikking is een angstaanjagende situatie waarbij een baby geen lucht meer kan krijgen. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk in actie te komen, omdat het levensbedreigend kan zijn. Het herkennen van tekenen van verstikking en weten wat je moet doen, kan het verschil maken tussen leven en dood.

Als de baby niet kan hoesten, huilen of ademen, moet je onmiddellijk beginnen met de Heimlich-greep voor baby’s. Als je niet bekend bent met deze techniek, leer deze dan voordat de situatie zich voordoet. Het is ook belangrijk om te weten welke EHBO artikelen je bij de hand moet hebben, zoals een koelkastkaart met instructies, een baby-luchtzuiger en een EHBO-kit voor baby’s.

Bovendien zijn er enkele preventieve maatregelen die genomen kunnen worden om verstikking te voorkomen, zoals het vermijden van kleine voorwerpen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren, ervoor zorgen dat de baby altijd op de rug slaapt en de baby niet voeden terwijl het ligt.

Als je baby lijdt aan een ernstige vorm van verstikking, bel dan onmiddellijk de hulpdiensten en blijf je baby ondersteunen tot de hulpdiensten arriveren. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry!

Baby EHBO Checklist

Hier is een handige checklist van belangrijke EHBO-artikelen voor je baby:

 • Thermometer om de temperatuur van je baby te meten
 • Pincet om kleine voorwerpen uit de mond van je baby te verwijderen
 • Verbandschaar om verband op maat te knippen
 • Wondreinigingsmiddel om infecties te voorkomen
 • Zuigpomp om de luchtwegen van je baby vrij te maken
 • Verschillende soorten verbanden om kleine verwondingen te behandelen
 • Koud kompres om zwelling en pijn te verminderen
 • Reanimatiemasker in geval van ademhalingsnood
 • Tekentang om teken te verwijderen

Zorg ervoor dat je deze EHBO-artikelen bij de hand hebt in geval van noodgevallen. Daarnaast is het ook belangrijk om te leren hoe je ze op de juiste manier gebruikt. Raadpleeg altijd een arts als je baby ernstig gewond is of medische hulp nodig heeft.

FAQ

Welke EHBO artikelen zijn essentieel voor baby’s?

Enkele essentiële EHBO artikelen voor baby’s zijn verband, pleisters, desinfectiemiddel, een digitale thermometer en een tekentang. Het is ook belangrijk om een EHBO-gids voor baby’s bij de hand te hebben.

Welke EHBO artikelen moet ik in mijn EHBO-kit voor baby’s hebben?

Naast de eerder genoemde items, zou je EHBO-kit voor baby’s ook een reddingsdeken, een beademingsmasker, veiligheidsspelden, een pincet en een schaar moeten bevatten.

Welke veiligheidsartikelen zijn belangrijk voor het babyveilig maken van mijn huis?

Enkele belangrijke veiligheidsartikelen zijn stopcontactbeschermers, traphekjes, hoekbeschermers, kast- en ladedoppen, deurstoppen en anti-slipmatten voor in de badkamer.

Wat moet ik doen bij verslikking bij mijn baby?

Als je baby zich verslikt, is het belangrijk om rustig te blijven. Pas de Heimlich-greep toe door met vijf stevige klappen tussen de schouderbladen te kloppen. Raadpleeg onmiddellijk medische hulp als de verslikking niet oplost.

Hoe moet ik brandwonden bij mijn baby behandelen?

Bij brandwonden moet je de wond direct onder koud stromend water houden gedurende 10 tot 20 minuten. Bedek de wond daarna met een steriel verband of een schone doek en zoek medische hulp indien nodig.

Welke EHBO artikelen heb ik nodig voor kleine verwondingen bij mijn baby?

Enkele essentiële EHBO artikelen voor kleine verwondingen zijn steriele verbanden, tape, pijnstillende crèmes, koud kompressen en ontsmettingsmiddel.

Wat moet ik doen als mijn baby stopt met ademhalen?

Als je baby stopt met ademhalen, bel dan onmiddellijk het alarmnummer voor medische hulp. Begin met reanimatie door het geven van vijf borstcompressies gevolgd door mond-op-mondbeademing. Ga door met deze cyclus totdat medische hulp arriveert.

Wat moet ik doen bij een allergische reactie bij mijn baby?

Bij een allergische reactie moet je de trigger verwijderen en de huid schoonmaken met water. Geef indien nodig antihistaminica die geschikt zijn voor baby’s en zoek onmiddellijk medische hulp als de reactie ernstig is.

Hoe kan ik eerste hulp verlenen bij koorts en krampjes bij mijn baby?

Bij koorts kun je koortsverlagende medicijnen geven op basis van paracetamol die geschikt zijn voor baby’s. Voor krampjes kun je een warm kompres op de buik van je baby leggen en zachte massagebewegingen maken.

Wat moet ik doen bij vergiftiging bij mijn baby?

Als je vermoedt dat je baby een giftige stof heeft ingenomen, bel dan onmiddellijk het alarmnummer voor medische hulp. Probeer zo veel mogelijk informatie te verzamelen over de stof en volg de instructies van de hulpdiensten op.

Wat moet ik doen bij verstikking bij mijn baby?

Als je baby zich verslikt en niet kan ademen, pas dan de Heimlich-greep toe door met de hiel van je hand vijf scherpe stoten tussen de schouderbladen te geven. Als de baby bewusteloos raakt, bel dan onmiddellijk het alarmnummer voor medische hulp en begin met reanimatie.

Welke EHBO artikelen moet ik hebben volgens een baby EHBO checklist?

Enkele essentiële EHBO artikelen volgens een baby EHBO checklist zijn verband, pleisters, een digitale thermometer, een tekentang, een EHBO-gids en een pincet. Daarnaast zijn een reddingsdeken, een beademingsmasker, veiligheidsspelden, een schaar en een koortsthermometer ook belangrijk om te hebben.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest